Eigen stijl

Heb jij ook moeite om je te onderscheiden tussen al die fotografen op internet, Facebook of tussen je fotovrienden? Voel je je soms onzeker in je fotografie omdat je niet precies wat jouw foto’s bijzonder maakt? Ben je wel eens jaloers wanneer je ziet dat sommige fotografen met gemak de ene fantastische foto na de andere delen?

Vaak zit het probleem helemaal niet in de fotografische vaardigheden, maar heeft het meer te maken met de bewustwording wie je bent als fotograaf. Wanneer je niet weet wat jou sterke kanten zijn of wat je eigen stijl is, is het lastig om je te onderscheiden. Er zijn nog meer blokkades die jouw succes als fotograaf bemoeilijken.

5 blokkades die fotografen in de weg staan om zich met hun foto’s te onderscheiden
Fotografen:
1. kennen hun eigen handschrift niet
2. zijn zich niet bewust van de beeldtaal die zij gebruiken in hun fotografie
3. hebben moeite om uit hun comfortzone te stappen
4. zijn te onzeker over wat ze kunnen
5. denken dat je creativiteit niet kunt leren

Ga het gevecht aan met jouw blokkades
Gelukkig kun je deze blokkades snel aan de kant zetten wanneer iemand je even een zetje in de richting geeft. Dat is precies het doel van de cursus Eigen stijl. In de cursus Eigen stijl leer je alle ins and outs van jouw beeldtaal. Aan het eind weet je hoe je de wow-factor in je foto’s kunt versterken door middel van verschillende beeldelementen en ideecreativiteit. Je leert de vaardigheden om je foto’s zeggingskracht te geven en hoe je kunt verbeelden in plaats van afbeelden.

Waarom
Ieder element in de foto draagt bij aan de zeggingskracht. Ook de plaats in het kader draagt bij aan de inhoud van foto. Veel fotografen zijn zich niet bewust welke elementen zij gebruikten bij het maken van hun foto’s. Toch heeft iedereen bewust of onbewust een voorkeur voor bepaalde componenten die hij regelmatig toepast. De combinatie van deze voorkeuren vormen je eigen stijl. Wanneer je inzicht hebt in jouw favoriete gereedschappen, zoals compositie, kleuren of patronen bij het opbouwen van je foto kun je dat bewust toepassen. Hierdoor groeit je onderscheidende factor. Ook zijn er bepaalde gereedschappen die ongebruikt in de gereedschapskist blijven zitten. Misschien kunnen die jouw eigen stijl verder versterken waardoor de wow-factor van je foto’s toeneemt.

Hoe
In de cursus Eigen stijl maak je kennis met beeldtaal en leer je deze toe te passen in je eigen fotografie. Door samen met anderen naar jouw foto’s te kijken, krijg je inzicht welke indruk je foto’s maken. Samen doorgronden we je handschrift. Wat is nou een typische foto waarin in mensen jouw handschrift herkennen en waarom? Door middel van een onderzoek in je eigen archief ga je op zoek welk thema jou drijft in je fotografie en hoe je deze verbeeldt. Door middel van verschillende technieken leer je je ideecreativiteit te stimuleren waardoor je onderwerpen ook vanuit een ander standpunt leert bekijken. Dit vergroot de mogelijkheden om jouw visie weer te geven in je fotografie.

Doen!
In oktober start er een groep Eigen stijl op woensdag in Gouda. De cursus duurt vijf avonden, verdeeld over vijf maanden. Bij de cursus ontvang je een gratis (digitale) reader.
Meld je snel aan en leer dit jaar nog de beste fotograaf in jezelf naar boven te halen.

Duur 5 avonden

najaar 2018
Gouda, Eerste E.J. Potgieterstraat 21
woensdag 10-10, 7-11, 12-12, 16-1 en 6-2
Tijd 20:00 tot 22:30
Nog beschikbaar: 11 van 12
Prijs
€ 200,- incl. (digitale) reader

Extra cursus!
Leidschendam, Molenpad 2A
dinsdag 9-10, 13-11, 11-12, 29-1 en 19-2
Tijd 20:00 tot 22:30
Nog beschikbaar: vol
Prijs
€ 225,- incl. (digitale) reader

Extra cursus!
Heerhugowaard,
Middenweg 168
maandag 5-11-10-12-14-1, 18-2 en 18-3
Tijd 19:30 tot 22:00
Nog beschikbaar: 2 van 12
Prijs
€ 230,- incl. (digitale) reader
image

voorjaar 2019
Veghel, Verlengde Noordkade 10-12
maandag 21-1, 11-2, 25-3, 6-5 en 3-6
Tijd 19:30 – 22:00
Prijs
€ 200,- incl. (digitale) reader
Aanmelden direct via Phoenix cultuur
Je wordt direct doorverwezen naar de aanmeldpagina van Phoenix cultuur in Veghel.

Andere locaties
Heb je nog vragen of volg je liever een cursus bij jou in de buurt? Stuur dan een mailtje naar diana@bokje.com
Voor een cursus op een andere locatie geldt een toeslag van € 25,- en een minimum aantal deelnemers van 8.

Reacties van cursisten

"Inspirerend en enthousiast gegeven zonder oordeel waardoor je veel ruimte krijgt om je eigen stijl te vinden."

Aleid DIK
"Het sterkste punt van deze cursus was de persoonlijke aandacht voor mijn fotografie. Door je enthousiasme heb je me weer geïnspireerd."

Rieki van der Beek-Coevoets
"Sterk was het bekijken van je eigen 'archief' om zo je eigen stijl te ontdekken."

Jurgen Van der Hulst