Beeldkracht

Online cursus waarin fotografen stuk voor stuk de fijne kneepjes van de beeldtaal leren herkennen en toepassen.

97 deelnemers per cursus

Je bent lekker aan het fotograferen en nog vol enthousiasme van al het moois dat je hebt gezien, laad je je foto’s in de computer. Na de eerste blik van herkenning bekruipt je toch een licht gevoel van teleurstelling. Waar is die wow-factor, dat beeld waar je helemaal warm van wordt? Herken je dit gevoel? Dan is de cursus Beeldkracht echt iets voor jou.

Zeggingskracht

Een beeld maken dat alles in zich heeft, is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Ondanks de vergevorderde techniek in de huidige camera’s is het nog steeds de fotograaf die het beeld maakt en daar gaat het vaak mis. Net als de gesproken taal is ook fotografie een taal. Een taal waarmee je iets wilt communiceren naar de kijker. Om je boodschap duidelijk over te brengen naar de kijker heb je als fotograaf verschillende gereedschappen en vaardigheden nodig. Een aantal daarvan zoals compositie en gebruik van licht ken je vast al. Maar wist je dat je de compositie niet alleen kunt gebruiken om een interessante uitsnede te maken, maar dat je met behulp van je compositie-elementen ook een boodschap kunt overbrengen? Dat geldt niet alleen voor compositie, maar voor alle beeldelementen zoals de manier waarop je gebruik maakt van het licht of de toon van de foto. Dat zijn allemaal vaardigheden die je kunt leren. Samen met de inhoud bepalen zij de zeggingskracht van de foto. De manier waarop de foto communiceert met de kijker.

Verbeeldingskracht

Ook verbeeldingskracht is een bepalend ingrediënt voor het creëren van de wow-factor. Bij verbeeldingskracht draait het om de visie van de fotograaf. Wat is je doel en hoe wil je je onderwerp vastleggen om dat doel te bereiken? Ideecreativiteit speelt hierbij een grote rol. Hoe meer ideeën je kunt genereren, hoe verrassender je beeld.

Scheppingskracht

Er is nog een derde pijler voor het perfecte plaatje: scheppingskracht. Scheppingskracht is de gereedschapskist van de maker. De technische kennis en vaardigheden die je als fotograaf hebt om je ideeën vorm te geven en zeggingskracht te genereren.

Hoe?

In deze online cursus leer je alle vaardigheden die je als fotograaf nodig hebt om verbeeldingskracht, scheppingskracht en zeggingskracht te genereren. De cursus bestaat uit acht modules. Elke module bestaat uit een aantal korte filmpjes waarin duidelijk wordt uitgelegd welke instrumenten jij als fotograaf kunt gebruiken om de taal fotografie vloeiend te leren spreken. Via uitdagende kijkopdrachten oefen je in het leren lezen van foto’s en het herkennen van de verschillende onderdelen van de beeldtaal. Inspirerende praktijkopdrachten dagen je uit om de net geleerde vaardigheden toe te passen in je eigen foto’s. De foto-opdrachten worden regelmatig in een video besproken. Deze video’s kun je in de betreffende modules bekijken. Tijdens het maandelijkse Beeldkracht Online klaslokaal ontmoet je je medecursisten en krijg je antwoord op al je vragen. Beeldkracht Online vindt iedere maand plaats op een andere dag zodat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen. Kijk voor de volgende bijeenkomst in de Agenda.

Doen

Rustig in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt,  ontrafel je stuk voor stuk de fijne kneepjes van de beeldtaal en ontdek je de manier waarop je beeldkracht kunt genereren. Gun jezelf deze verdieping en haal meer plezier uit je fotografie. Begin vandaag nog!

 

Cursusbeoordelingen

N.A

scores
  • 5 sterren0
  • 4 sterren0
  • 3 sterren0
  • 2 sterren0
  • 1 sterren0

Er zijn nog geen beoordelingen gevonden voor deze cursus.

Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen
X