Workshop Eigen Stijl

Weet je niet precies wat jouw foto’s bijzonder maakt? In de Workshop Eigen Stijl leer je de ware fotograaf in jezelf te ontdekken.

0 deelnemers per cursus

  Heb jij ook moeite om je te onderscheiden tussen al die fotografen op internet, Facebook of tussen je fotovrienden? Voel je je soms onzeker in je fotografie omdat je niet precies wat jouw foto’s bijzonder maakt? In de Workshop Eigen Stijl leer je de ware fotograaf in jezelf te ontdekken. Aan het eind van de dag weet je wat je sterke kanten zijn en welke beeldelementen je kunt toepassen of versterken om de de wow-factor in je foto’s te creëren.

  Ben je wel eens jaloers wanneer je ziet dat sommige fotografen met gemak de ene fantastische foto na de andere delen? Vaak zit het probleem helemaal niet in de fotografische vaardigheden, maar heeft het meer te maken met de bewustwording wie je bent als fotograaf. Wanneer je niet weet wat jou sterke kanten zijn of wat je eigen stijl is, is het lastig om je te onderscheiden. Er zijn nog meer blokkades die jouw succes als fotograaf bemoeilijken.

  5 blokkades die fotografen in de weg staan om zich met hun foto’s te onderscheiden
  Fotografen:
  1. kennen hun eigen handschrift niet
  2. zijn zich niet bewust van de beeldtaal die zij gebruiken in hun fotografie
  3. hebben moeite om uit hun comfortzone te stappen
  4. zijn onzeker over wat ze kunnen
  5. kennen niet de gereedschappen waarmee ze hun signatuur kunnen versterken

  Ga het gevecht aan met jouw blokkades
  Gelukkig kun je deze blokkades snel aan de kant zetten wanneer iemand je even een zetje in de richting geeft. Dat is precies het doel van de Workshop Eigen stijl. In deze workshop leer je de ware fotograaf in jezelf te ontdekken. Je ontdekt je eigen stijl en leert deze te verdiepen. Je leert de vaardigheden die nodig zijn om je foto’s zeggingskracht te geven en hoe je kunt verbeelden in plaats van afbeelden.

  Waarom
  Ieder element in de foto draagt bij aan de zeggingskracht. Ook de plaats in het kader draagt bij aan de inhoud van foto. Veel fotografen zijn zich niet bewust welke elementen zij gebruikten bij het maken van hun foto’s. Toch heeft iedereen bewust of onbewust een voorkeur voor bepaalde componenten die hij regelmatig toepast. De combinatie van deze voorkeuren vormen je eigen stijl. Wanneer je inzicht hebt in jouw favoriete gereedschappen, zoals compositie, kleuren of patronen bij het opbouwen van je foto kun je dat bewust toepassen. Hierdoor groeit je onderscheidende factor. Ook zijn er bepaalde gereedschappen die ongebruikt in de gereedschapskist blijven zitten. Misschien kunnen die jouw eigen stijl verder versterken waardoor je meer mensen met je foto’s kunt raken.

  Hoe
  Tijdens de workshop kijk je samen met de andere deelnemers naar jouw foto’s. Hierdoor krijg je inzicht welke indruk je foto’s maken. Samen doorgronden we je handschrift. Wat is nou een typische foto waarin in mensen jouw handschrift herkennen en waarom? Door middel van een onderzoek in je eigen archief ga je op zoek welk thema jou drijft in je fotografie en hoe je deze verbeeldt. We kijken naar je verbeeldingskracht, scheppingskracht en zeggingskracht. Aan het eind weet je hoe je de wow-factor in je foto’s kunt versterken door middel van jouw beeldtaal. De workshop is een mooi vervolg op de online cursus Beelkracht. Zo kun je ontdekken hoe je de geleerde stof in de praktijk kunt toepassen op jouw fotografie.

  Kosten
  De workshop kost € 125,- inclusief lunch.

  Doen!
  Meld je snel aan en leer de beste fotograaf in jezelf naar boven te halen. In het menu aan de linkerkant kun je zien of er binnenkort een cursus bij jou in de buurt start.

  Locatiezoeker

  Is er geen cursus bij jou in de buurt? In de locatiezoeker kun je aangeven waar jij graag een workshop zou willen volgen. Zodra er voldoende belangstelling is bij jou in de buurt, ga ik het organiseren.

  Je ontvang een bericht wanneer er een workshop bij jou in jouw omgeving is.

  Dit is nog geen inschrijving. Je kunt daarna beslissen of je je echt aanmeldt voor de workshop.

   

   

   

  Cursusbeoordelingen

  N.A

  scores
  • 5 sterren0
  • 4 sterren0
  • 3 sterren0
  • 2 sterren0
  • 1 sterren0

  Er zijn nog geen beoordelingen gevonden voor deze cursus.

  Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen
  X