Eigen Stijl, Veghel voorjaar 2020

In de cursus Eigen Stijl leer je de ware fotograaf in jezelf te ontdekken. Aan het eind weet je hoe je de wow-factor in je foto’s kunt versterken door middel van jouw beeldtaal.

6 deelnemers per cursus

Heb jij ook moeite om je te onderscheiden tussen al die fotografen op internet, Facebook of tussen je fotovrienden? Voel je je soms onzeker in je fotografie omdat je niet precies wat jouw foto’s bijzonder maakt? Ben je wel eens jaloers wanneer je ziet dat sommige fotografen met gemak de ene fantastische foto na de andere delen?

Vaak zit het probleem helemaal niet in de fotografische vaardigheden, maar heeft het meer te maken met de bewustwording wie je bent als fotograaf. Wanneer je niet weet wat jou sterke kanten zijn of wat je eigen stijl is, is het lastig om je te onderscheiden. Er zijn nog meer blokkades die jouw succes als fotograaf bemoeilijken.

5 blokkades die fotografen in de weg staan om zich met hun foto’s te onderscheiden
Fotografen:
1. kennen hun eigen handschrift niet
2. zijn zich niet bewust van de beeldtaal die zij gebruiken in hun fotografie
3. hebben moeite om uit hun comfortzone te stappen
4. zijn onzeker over wat ze kunnen
5. kennen niet de gereedschappen waarmee ze hun signatuur kunnen versterken

Ga het gevecht aan met jouw blokkades
Gelukkig kun je deze blokkades snel aan de kant zetten wanneer iemand je even een zetje in de richting geeft. Dat is precies het doel van de cursus Eigen stijl. In deze cursus leer je de ware fotograaf in jezelf te ontdekken. Aan het eind weet je hoe je de wow-factor in je foto’s kunt versterken door middel van jouw beeldtaal. Je ontdekt je eigen stijl en leert deze te verdiepen. Je leert de vaardigheden die nodig zijn om je foto’s zeggingskracht te geven en hoe je kunt verbeelden in plaats van afbeelden.

Waarom
Ieder element in de foto draagt bij aan de zeggingskracht. Ook de plaats in het kader draagt bij aan de inhoud van foto. Veel fotografen zijn zich niet bewust welke elementen zij gebruikten bij het maken van hun foto’s. Toch heeft iedereen bewust of onbewust een voorkeur voor bepaalde componenten die hij regelmatig toepast. De combinatie van deze voorkeuren vormen je eigen stijl. Wanneer je inzicht hebt in jouw favoriete gereedschappen, zoals compositie, kleuren of patronen bij het opbouwen van je foto kun je dat bewust toepassen. Hierdoor groeit je onderscheidende factor. Ook zijn er bepaalde gereedschappen die ongebruikt in de gereedschapskist blijven zitten. Misschien kunnen die jouw eigen stijl verder versterken waardoor de wow-factor van je foto’s toeneemt.

Hoe
In de cursus Eigen Stijl ga je aan de slag met de kennis van de beeldtaal die je in de cursus Beeldkracht hebt opgedaan. Je leert je eigen beeldtaal herkennen en toe te passen in je fotografie. Heb je de cursus Beeldkracht niet gevolgd of is de stof alweer wat weggezakt? Dat is geen probleem want de lesvideo’s die onderdeel uitmaken van de cursus beeldkracht zijn los toegankelijk voor deelnemers aan de cursus Eigen Stijl. De korte verhelderende video’s kun je thuis bekijken wanneer het jou uitkomt en zo vaak als je wilt. In de klassikale lessen kijk je samen met andere deelnemers naar jouw foto’s. Hierdoor krijg je inzicht welke indruk je foto’s maken. Samen doorgronden we je handschrift. Wat is nou een typische foto waarin mensen jouw handschrift herkennen en waarom? Je gaat op zoek in je eigen archief om te ontdekken welk thema jou drijft in je fotografie en hoe je deze verbeeldt. Door middel van verschillende vaardigheden leer je je visie en onderliggende thema’s vorm te geven en te versterken binnen jouw fotografiestijl.

Doen!
De cursus duurt vijf avonden, verdeeld over vijf maanden. Bij de cursus heb je online toegang tot gratis videomateriaal.
Meld je snel aan en leer dit jaar nog de beste fotograaf in jezelf naar boven te halen.

Data en tijd
De cursus in Veghel is al gestart, houd de website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief om te zien wanneer er weer een cursus Eigen Stijl bij jou in de buurt begint.

Data en tijd
Maandag 19:30 tot 22:15
20 januari
10 februari
16 maart
20 april
18 mei

 

Cursusbeoordelingen

N.A

scores
  • 5 sterren0
  • 4 sterren0
  • 3 sterren0
  • 2 sterren0
  • 1 sterren0

Er zijn nog geen beoordelingen gevonden voor deze cursus.

Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen
X