Summerschool Van maken naar raken

Dompel jezelf deze zomer onder in de summerschool in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Een week lang richt ik me samen met jou op de verdieping van jouw fotografie.

12 deelnemers per cursus

Een frisse duik in je fotografie

Knaagt het bij jou soms ook? Je hebt inmiddels een goed gevulde gereedschapskist met fotografietechnieken en vaardigheden. Toch ontbreekt er iets. Je kunt goed overweg met je camera, hebt de lenzen en apparatuur die je nodig hebt, maar wilt meer uit je fotografie halen. Anderen jouw kijk op de wereld laten zien. Ze verrassen met jouw blik op de werkelijkheid. Niet eerst hoeven uit te leggen waar de foto over gaat, maar anderen direct raken met jouw beelden. Foto’s die binnenkomen en blijven hangen.

Dompel jezelf daarom deze zomer onder in de summerschool in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Een week lang richt ik me samen met jou op de verdieping van jouw fotografie. Je maakt kennis met Miksang, waarbij het gaat om het waarnemen zonder oordelen. Je leert hoe je die verfriste blik kunt gebruiken in jouw fotografische stijl. Met behulp van verschillende technieken leer je je creativiteit te (her)ontdekken en te gebruiken om ideeën te genereren. We analyseren jouw fotografie en ontdekken hoe je je eigen stijl kunt versterken.

Tijdens de summerschool krijg je in de ochtend nieuwe inzichten. Zowel door nieuwe theorie als door het opnieuw kijken naar je fotografie. Door met andere ogen naar je foto’s te kijken, je fotografische stijl verdiepen. Na de lunch ontdek je met een gerichte persoonlijke opdracht hoe je deze in de praktijk kunt inzetten. We sluiten de dag af met de bespreking van de ervaringen en resultaten van deze fotosessie. Aan het eind van de week weet je wat je sterke kanten zijn en heb je nieuwe manieren ontdekt om anderen te verrassen en te raken met jouw kijk op de wereld.

Waar?

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
Amersfoort

Wanneer?

Maandag 13 tot en met vrijdag 17 juli
van 9:30 tot 16:00

Aantal deelnemers

Maximaal 12

Wat kost dat?

€ 495,-
Inclusief lunch en lesmateriaal

 

Veiligheid

In het Rietveldpaviljoen is voldoende ruimte om op veilige afstand van elkaar aan de slag te gaan.

 

Cursusbeoordelingen

5

5
4 scores
 • 5 sterren4
 • 4 sterren0
 • 3 sterren0
 • 2 sterren0
 • 1 sterren0
 1. Inspirerend

  5

  De summerschool is een prachtige manier om je bewust te worden van je eigen manier van fotograferen. Je krijgt inzicht in je eigen werkwijze en in je valkuilen, je leert hoe je je creativiteit een boost kan geven en je ontdekt nieuwe paden om te bewandelen. Soms is dat een echt olifantspaadje.
  Diana stimuleert je eigen proces om alle vooroordelen en vastgeroeste opvattingen te laten varen. En dan werkt het ook prima om dat met een enthousiaste groep te doen, je leert van elkaar en helpt elkaar.
  Er zijn ogen geopend!

 2. 5

  Wat een geweldige ervaring was deze Summerschool. Het was een bijzondere en inspirerende reis waarbij Diana ons heeft geleid naar een bezinning over de fotograaf die je bent.
  Zij heeft de gave dat ze je niets oplegt, je volledig in je waarde laat, maar je wel in een richting laat bewegen waar je ontdekt wie je bent als fotograaf en hoe je verder kunt komen in je creatieve proces.
  Het was voor mij een openbaring hoe ik in een week tijd een weg heb ontdekt die van mij een ontspannen fotograaf heeft gemaakt, die veel meer oog heeft van wat er op het moment te zien is. En dat zonder te denken “het moet een perfecte foto worden”. Ik maak ineens hele andere beelden, waar de goed- of afkeuring van anderen geen rol spelen.
  Mijn advies is: als er weer een Summerschool van Diana komt, gelijk aanmelden!

 3. Een aanrader

  5

  Het geven van 5 sterren is nu niet iets wat ik standaard bij iedere beoordeling geef. Nee het geven van de maximumscore is slechts weggelegd voor hen die dat verdienen. De summerschool “Van maken naar raken” is zo’n evenement. Jawel evenement wat in de 5 dagen durende cursus ervaar je de aangeboden stof alsof je een onderdeel bent van een groot en overweldigend evenement. Diana heeft de gave zelfs de meest nuchtere personen dingen in zichzelf te laten ontdekken. Kortom een geweldige cursus om door te leren kijken, denken en doen tot de wauw factor te kunnen komen.

 4. De geur van brood in beeld gebracht !

  5

  Coronatijd, grenzen dicht. Wat doe ik dan deze zomer? Daar was ineens de geheime tip: Summerschool ‘Van maken naar raken’. Schaarste: slechts 12 deelnemers. Ik wist niet hoe snel ik me moest aanmelden. Op zoek naar de ‘wouh factor’. Hoe ging dat leuke, oprecht geïnteresseerde mens Diana Bokje mij daarbij helpen? Ik was heel benieuwd. Ik had net een inspirerend mentoraat met haar achter de rug en had er enorm veel zin in. Jezelf 5 dagen lang onderdompelen in allerlei aspecten die je fotografie naar een hoger niveau brengen. Wat een heerlijke, intensieve week was dat! Leuke groep, respect voor elkaars werk, Diana haalde het beste in eenieder naar boven. Allerlei processen doorlopen, zelfs 15 minuten naar een courgette staren was een uitdaging. Wat zo knap is aan Diana: zij zorgt ervoor dat zij samen met mij mijn verbeterpunten wist te vinden. Vooral dat : samen! is echt de factor die deze summerschool tot een topweek maakte. En als ik dan bij mijn eindfoto hoor dat het mij lukte de geur van brood in beeld gebracht te hebben, dan heb ik die ‘wouh factor’ waarnaar ik op zoek was bereikt.

  Mijn advies: als er weer een summerschool wordt aangeboden: aarzel niet en meld je onmiddellijk aan!

Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen
X