Verhalende Fotografie, Amersfoort ochtend, najaar 2021

2 deelnemers gingen je voor

Van maken tot rakenVraag jij je soms ook af waarom sommige fotografen zoveel mensen enthousiast krijgen voor hun verhaal? Hoe ze het voor elkaar krijgen dat mensen massaal naar het museum gaan om hun expositie te bekijken? Waarom zij regelmatig worden uitgenodigd voor populaire televisieprogramma’s?

Eén ding dat deze fotografen gemeen hebben, is hun passie. Ze voelen de noodzaak om hun verhaal te vertellen en zijn ervan overtuigd dat juist zij dat op een manier kunnen zoals niemand anders dat kan. Die passie kun je niet leren, die heb je of die heb je niet. Maar wanneer je eens goed nadenkt, heeft iedereen wel iets wat hem bezighoudt. Iets wat je hebt meegemaakt, waarover je je opwindt, je over verbaast of waar je blij van wordt. En juist daarin schuilt jouw verhaal. Hoe je dat verhaal naar buiten brengt en presenteert, dat kun je leren.

5 geheimen die succesvolle storytellers weten waardoor zij voorkomen dat hun foto’s nietszeggend zijn

Succesvolle storytellers:
1. doen onderzoek en leren hun onderwerp kennen
2. zijn ervan overtuigd dat juist zij dit verhaal moeten vertellen
3. kennen hun doel en doelgroep
4. zoeken een fotografievorm die past bij het verhaal dat ze willen vertellen
5. weten op welke manier zij hun verhaal het beste kunnen presenteren

Leer jouw verhaal vertellen

Of je nu een groot thema wilt aanpakken of een klein verhaaltje wilt vertellen; het plezier om met jouw foto’s vertelkracht te generen is fantastisch. Als je eenmaal hebt ontdekt dat je behalve mooie foto’s maken ook daadwerkelijk iets kunt overbrengen met je fotografie gaat er een wereld voor je open. In het begin voelt het misschien nog wat onwennig, maar met de juiste kennis wordt elke fotograaf een storyteller. Die kennis leer je in cursus verhalende fotografie. Samen met een kleine groep medefotografen ontdek je de vertelkracht van beeld en haal je de auteur in jezelf naar boven.

Hoe

In de cursus verhalende fotografie maak je kennis met documentaire fotografie en het maken van series. Verder gaan we in op auteurschap. Wie ben jij als fotograaf en wat heb je te vertellen? Waarom moet juist jij dit verhaal vertellen en waarom nu? Je leert dieper na te denken over je onderwerp en je onderwerp beter te leren kennen. Nu je je onderwerp kent, kun je nadenken over de vorm. Hoe kun je je onderwerp zo in beeld brengen dat het je verhaal versterkt? Dat is het vertrekpunt voor je serie. Selecteren en presenteren zijn belangrijke onderwerpen tijdens de cursus. Er is veel ruimte en aandacht voor reflectie op elkaars werk. Door met aandacht naar elkaars werk te kijken, leer je niet alleen van je eigen zoektocht, maar ook van die van anderen. Dit vergroot je inzicht in de verschillende mogelijkheden om een verhaal te vertellen en je eigen visie weer te geven in je fotografie.

Doen!

In oktober start de cursus verhalende fotografie in het mooie Rieveldpaviljoen in Amersfoort. Meld je snel aan en leer hoe je jouw verhaal het beste kunt verbeelden.

Doelgroep

Voor iedereen die:
– voldoende theoretische kennis heeft van fotografie
– meer inhoud in zijn fotografie wil
– zijn eigen stijl wil uitdiepen
– seriematig wil werken
– zijn kennis over beeldtaal wil verbreden

Data

Dinsdagochtend van 10:00-12:30
12 oktober
9 november
7 december
18 januari
15 februari

Kun je niet overdag? Schrijf je dan in voor de avondcursus in het Rietveldpaviljoen.

Kosten

€ 375,- inclusief koffie en thee

+ GRATIS boek Van maken tot raken

Locatiezoeker

Is er geen cursus bij jou in de buurt? In de locatiezoeker kun je aangeven waar jij graag een cursus zou willen volgen. Zodra er voldoende belangstelling is bij jou in de buurt, ga ik het organiseren.

Je ontvang een bericht wanneer er een cursus bij jou in jouw omgeving is.

Dit is nog geen inschrijving. Je kunt daarna beslissen of je je echt aanmeldt voor de cursus.

 

Cursusbeoordelingen

N.A

scores
  • 5 sterren0
  • 4 sterren0
  • 3 sterren0
  • 2 sterren0
  • 1 sterren0

Er zijn nog geen beoordelingen gevonden voor deze cursus.

Mijn cursussen


Agenda Beeldkracht Online

augustus, 2021

Omdat een foto zonder haakje niet blijft hangen
X