Cursussen

Naast alle technische vaardigheden die je nodig hebt in fotografie, zijn er ook inhoudelijke gereedschappen waarmee je je fotografie naar een hoger niveau kunt tillen. Tijdens de cursussen ontwikkelden we een gereedschapskist waarmee je buiten je kaders kunt treden. Je leert reflecteren op je eigen werk en andermans werk, projectmatig werken je eigen handschrift te ontwikkelen en herkennen.
Er zijn cursussen voor iedereen van starters tot gevorderden.

Eigen Stijl

5 avonden, €200,-
Heb jij ook moeite om je te onderscheiden tussen al die fotografen op internet, Facebook of tussen je fotovrienden? Voel je je soms onzeker in je fotografie omdat je niet precies wat jouw foto’s bijzonder maakt? Ben je wel eens jaloers wanneer je ziet dat sommige fotografen met gemak de ene fantastische foto na de andere delen?

Vaak zit het probleem helemaal niet in de fotografische vaardigheden, maar heeft het meer te maken met de bewustwording wie je bent als fotograaf. Wanneer je niet weet wat jou sterke kanten zijn of wat je eigen stijl is, is het lastig om je te onderscheiden. Er zijn nog meer blokkades die jouw succes als fotograaf bemoeilijken.

5 blokkades die fotografen in de weg staan om zich met hun foto’s te onderscheiden
Fotografen:
1. kennen hun eigen handschrift niet
2. zijn zich niet bewust van de beeldtaal die zij gebruiken in hun fotografie
3. hebben moeite om uit hun comfortzone te stappen
4. zijn te onzeker over wat ze kunnen
5. denken dat je creativiteit niet kunt leren

Ga het gevecht aan met jouw blokkades
Gelukkig kun je deze blokkades snel aan de kant zetten wanneer iemand je even een zetje in de richting geeft. Dat is precies het doel van de cursus Eigen stijl. In de cursus Eigen stijl leer je alle ins and outs van jouw beeldtaal. Aan het eind weet je hoe je de wow-factor in je foto’s kunt versterken door middel van verschillende beeldelementen en ideecreativiteit. Je leert de vaardigheden om je foto’s zeggingskracht te geven en hoe je kunt verbeelden in plaats van afbeelden.
Lees meer…

Verhalen vertellen

6 avonden, €300,-
Vraag jij je soms ook af waarom sommige fotografen zoveel mensen enthousiast krijgen voor hun verhaal? Hoe ze het voor elkaar krijgen dat mensen massaal naar het museum gaan om hun expositie te bekijken? Waarom zij regelmatig worden uitgenodigd voor populaire televisieprogramma’s?

Eén ding dat deze fotografen gemeen hebben, is hun passie. Ze voelen de noodzaak om hun verhaal te vertellen en zijn ervan overtuigd dat juist zij dat op een manier kunnen zoals niemand anders dat kan. Die passie kun je niet leren, die heb je of die heb je niet. Maar wanneer je eens goed nadenkt, heeft iedereen wel iets wat hem bezighoudt. Iets wat je hebt meegemaakt, waarover je je opwindt, je over verbaast of waar je blij van wordt. En juist daarin schuilt jouw verhaal. Hoe je dat verhaal naar buiten brengt en presenteert, dat kun je leren.
Lees meer…

Fotobespreken

4 avonden, €125,-
Doel
Leren bespreken van foto’s op basis van 4 pijlers: beschrijven, analyseren, interpreteren en waarderen. Kennis maken met verschillende manieren om foto’s in een groep te bespreken. Leren een fotobespreking te leiden.

Inhoud
– fotobespreken a.h.v vier pijlers
– groep leiden in een fotobespreking
– diverse bespreekmethodes
– objectief naar foto’s kijken zonder eigen voorkeuren

Een cursus foto bespreken in drie dagdelen/avonden aan de hand van het boek ‘Over foto’s gesproken’ van Simon Ophof en Hans Bongers. Het is een uitgebreide manier van bespreken gebaseerd op vier pijlers:
Beschrijven => Wat staat er op de foto?
Analyseren => Hoe is het in beeld gebracht?
Interpreteren => Waarom is het zo in beeld gebracht en wat is de bedoeling?
Waarderen => Wat vind ik ervan?
Lees meer…