Eigen stijl

Heb jij ook moeite om je te onderscheiden tussen al die fotografen op internet, Facebook of tussen je fotovrienden? Voel je je soms onzeker in je fotografie omdat je niet precies wat jouw foto’s bijzonder maakt? Ben je wel eens jaloers wanneer je ziet dat sommige fotografen met gemak de ene fantastische foto na de andere delen?

Vaak zit het probleem helemaal niet in de fotografische vaardigheden, maar heeft het meer te maken met de bewustwording wie je bent als fotograaf. Wanneer je niet weet wat jou sterke kanten zijn of wat je eigen stijl is, is het lastig om je te onderscheiden. Er zijn nog meer blokkades die jouw succes als fotograaf bemoeilijken.

5 blokkades die fotografen in de weg staan om zich met hun foto’s te onderscheiden
Fotografen:
1. kennen hun eigen handschrift niet
2. zijn zich niet bewust van de beeldtaal die zij gebruiken in hun fotografie
3. hebben moeite om uit hun comfortzone te stappen
4. zijn onzeker over wat ze kunnen
5. kennen niet de gereedschappen waarmee ze hun signatuur kunnen versterken

Ga het gevecht aan met jouw blokkades
Gelukkig kun je deze blokkades snel aan de kant zetten wanneer iemand je even een zetje in de richting geeft. Dat is precies het doel van de cursus Eigen stijl. In deze cursus leer je de ware fotograaf in jezelf te ontdekken. Aan het eind weet je hoe je de wow-factor in je foto’s kunt versterken door middel van jouw beeldtaal. Je ontdekt je eigen stijl en leert deze te verdiepen. Je leert de vaardigheden die nodig zijn om je foto’s zeggingskracht te geven en hoe je kunt verbeelden in plaats van afbeelden.

Waarom
Ieder element in de foto draagt bij aan de zeggingskracht. Ook de plaats in het kader draagt bij aan de inhoud van foto. Veel fotografen zijn zich niet bewust welke elementen zij gebruikten bij het maken van hun foto’s. Toch heeft iedereen bewust of onbewust een voorkeur voor bepaalde componenten die hij regelmatig toepast. De combinatie van deze voorkeuren vormen je eigen stijl. Wanneer je inzicht hebt in jouw favoriete gereedschappen, zoals compositie, kleuren of patronen bij het opbouwen van je foto kun je dat bewust toepassen. Hierdoor groeit je onderscheidende factor. Ook zijn er bepaalde gereedschappen die ongebruikt in de gereedschapskist blijven zitten. Misschien kunnen die jouw eigen stijl verder versterken waardoor de wow-factor van je foto’s toeneemt.

Hoe
In de cursus Eigen Stijl maak je kennis met beeldtaal en leer je deze toe te passen in je eigen fotografie. De cursus wordt ondersteund door korte verhelderende video’s die je thuis kunt leren wanneer het jouw uitkomt en zo vaak kunt bekijken als je wilt. In de klassikale lessen kijk je samen met de andere deelnemers naar jouw foto’s. Hierdoor krijg je inzicht welke indruk je foto’s maken. Samen doorgronden we je handschrift. Wat is nou een typische foto waarin in mensen jouw handschrift herkennen en waarom? Door middel van een onderzoek in je eigen archief ga je op zoek welk thema jou drijft in je fotografie en hoe je deze verbeeldt. Door middel van verschillende technieken leer je je visie en onderliggende thema’s vorm te geven en te versterken binnen jouw fotografiestijl.

Doen!
In september beginnen er weer nieuwe cursussen Eigen Stijl in Gouda en Eindhoven. De cursus duurt vijf avonden, verdeeld over drie maanden. Bij de cursus ontvang gratis online videomateriaal.
Meld je snel aan en leer dit jaar nog de beste fotograaf in jezelf naar boven te halen.

Duur
5 avonden verdeeld over 3 maanden

Data en tijd

Extra locatie

Lunteren, Dorpsstraat28
Woensdag 19:30 tot 22:00
25 september
30 oktober
27 november
29 januari
26 februari
Nog beschikbaar: 1 van 10

Extra locatie

Heerhugowaard, Middenweg 168
Maandag 19:30 tot 22:00
27 januari
24 februari
30 maart
11 mei
8 juni
Nog beschikbaar: 4 van 10

image

Gouda
Eerste E.J. Potgieterstraat 21

Woensdag 19:30 tot 22:15
15 januari
12 februari
11 maart
8 april
6 mei
Nog beschikbaar: 9 van 10

image

Prijs
€ 225,- incl. online videomateriaal

Andere locaties
Heb je nog vragen of volg je liever een cursus bij jou in de buurt? Stuur dan een mailtje naar diana@bokje.com
Voor een cursus op een andere locatie geldt een toeslag van € 25,- en een minimum aantal deelnemers van 8.

Reacties van cursisten

"Inspirerend en enthousiast gegeven zonder oordeel waardoor je veel ruimte krijgt om je eigen stijl te vinden."

Aleid DIK
"Het sterkste punt van deze cursus was de persoonlijke aandacht voor mijn fotografie. Door je enthousiasme heb je me weer geïnspireerd."

Rieki van der Beek-Coevoets
"Sterk was het bekijken van je eigen 'archief' om zo je eigen stijl te ontdekken."

Jurgen Van der Hulst