Mentoraat

Doel
Creëren van een fotoserie met een zelfgekozen onderwerp en je fotografie verdiepen door de leren reflecteren op je eigen werk.

Inhoud
· verdieping van je eigen fotografie
· verbreden kennis van andere fotografen en fotostijlen
· reflecteren op eigen en andermans werk
· creëren van een fotoserie met een zelfgekozen onderwerp
– projectmatig werken
– seriematig werken
– selectieproces
– presentatie

Verdiep je in je favoriete onderwerp of benader je onderwerp eens op een andere manier. Aan de hand van de meegebrachte foto’s kijken we naar de gebruikte beeldtaal, compositie en beeldelementen en hoe je de foto’s interessanter kunt maken door deze te veranderen. Door foto’s van andere fotografen te bekijken, leer je je eigen onderwerp met nieuwe inzichten te benaderen. Tijdens de cursus ga je met deze nieuwe inzichten aan de slag. De resultaten worden besproken en de opdracht steeds iets aangescherpt. Door deze opzet kan iedere fotograaf op zijn eigen niveau werken en proberen dit niveau een stapje hoger te brengen.

Methodes
diepgaande bespreking van je fotoproject
werken aan een fotoserie
Reflectie op elkaars fotowerk
Werken met en reflecteren op contactsheets
selecteren

Duur
Een mentoraat duurt in totaal vijf avonden met daartussen voldoende tijd om verder te ontwikkelen aan je serie
Data en Locatie
Een mentoraat vindt plaats op locatie op aanvraag van een fotoclub of groep fotografen. De data worden bepaald in overleg.
Prijs
€ 175,- per deelnemer
Voor clubs die lid zijn van de Fotobond geldt het voordelige Fotobondstarief. Daarnaast kan er gebruik gemaakt kan worden van de subsidieregeling van de Fotobond.

image

Reacties van cursisten

"Diana kan zo goed vertellen over fotografie op een verschrikkelijk enthousiaste manier. De Verdieping was ontzetten leerzaam met direct goede feedback. Diana heeft echt super veel kijk op de inhoud van een foto."

Peter van Haastrecht
"De positieve commentaren die je motiveren om door te gaan of een stapje verder te gaan vond ik het sterkste punt van de cursus. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Ook als iemand vast zit op geen groei laat zien, weet Diana het altijd positief te benaderen, waardoor de persoon weer opnieuw gemotiveerd raakt."

Liset Terpstra
"De gerichte feedback met opbouwende kritiek heeft mij veel geleerd. Het heeft mij anders doen kijken ( en fotograferen)."

Marianne Leenders
"Ik ben zeer tevreden vooral door de stimulans om de grenzen te verleggen en buiten de geëigende kaders te kijken."

Alex Degeling