Workshops

Een workshop is een snelle manier om je bepaalde specifieke kennis eigen te maken. In 1 avond of dagdeel leer je precies die praktische dingen die je nodig om bijvoorbeeld een fotoboek te maken of op een andere manier foto’s te bespreken.

Fotobespreken

Doel
Kennis maken met verschillende werkvormen om foto’s in een groep te bespreken en op een andere manier naar foto’s te kijken.

Inhoud
– wat staat er op de foto?
– trefwoorden
– gevoel bij de foto
– doel van de fotograaf
– tip en top, wat is goed en wat kan beter?

Wanneer je naar een foto kijkt; wat zie je dan? Waar gaat de foto over en hoe weet je dat? Deze twee vragen vormen de basis voor het bespreken van foto’s. Tijdens de workshop foto-bespreken onderzoeken we met elkaar op welke manier je naar foto’s kunt kijken. We laten de fotograaf aan het woord, kijken naar trefwoorden en emoties die een foto oproepen. Ook proberen we aan de hand van de foto het doel van fotograaf te ontdekken. Tenslotte kijken we naar wat we van foto een vinden. Welke positieve punten kun je opnoemen en heb je nog een tip voor de fotograaf? Tijdens de workshop werken we in kleine groepjes zodat je met elkaar en van elkaar kunt leren.
Lees meer…

Fotoboek maken

Doel
Samenstellen van een fotoboek aan de hand van eigen foto’s.

Inhoud
– Selecteren van foto’s
– volgorde van de foto’s
– presentatie en combineren
– titel van het boek
– teksten toevoegen
– kiezen van formaat en soort boek
Wanneer je eenmaal je eerste eigen boek hebt gemaakt, ben je voorgoed verloren. Hoe leuk is het om je eigen boek aan iedereen te laten zien? Maar waar begin je? Hoe maak je selectie en in welke volgorde plaats je de geselecteerde beelden vervolgens. Hoe kies je een pakkende titel, gebruik je wel of geen tekst? Voor wat voor vorm boek kies je? Tijdens de avond bekijken we veel fotoboeken proberen we in groepjes met elkaar een selectie te maken van foto’s die door de deelnemers zijn meegenomen.
Lees meer…