Workshop Ideecreativiteit

Breng de Wow-factor in je foto’s
Vind jij het soms ook lastig om jezelf steeds te blijven vernieuwen of om binnen jouw stijl toch steeds weer verrassend voor de dag te komen? Om een spannende invulling te vinden voor een wedstrijd thema? Veel mensen beschouwen creativiteit als iets wat je hebt of niet hebt, maar dat is een misvatting. Iedereen is creatief. Het probleem bij de meeste mensen is zij hun creativiteit weinig gebruiken en het daarom is weggezakt. Creativiteit heeft zeker ook met aanleg te maken, maar net als met veel dingen, kun je hier beter in worden door te trainen. Door training, structurering en systematische technieken toe te passen, kan iedereen creatief zijn.

5 tips om je creativiteit te stimuleren

 • Denk als een kind en stel jezelf vragen als Waarom en vooral Waarom niet?
 • Sta jezelf toe te dromen door je af te vragen Wat als….?
 • Wees niet tevreden met één antwoord. Bedenk welke oplossingen je nog meer kunt bedenken
 • Maak een mindmap om je te dwingen dieper op je onderwerp in te gaan
 • Bedenk hoe iemand anders je onderwerp zou benaderen bijvoorbeeld een schrijver, reclamemaker of psycholoog

Geniet van je creativiteit
Een belangrijke voorwaarde voor creativiteit is dat je niet oordeelt. Geniet van het proces en benader je ideeën met een open mind. Net als bij elke training is oefening is het genieten en waarderen van wat je doet essentieel. Dit positieve gevoel uit zich in meer zelfvertrouwen wat zal leiden tot positieve reacties waardoor je zelfvertrouwen nog gesterkt wordt. Ideecreativiteit vergroot de mogelijkheden om jouw visie weer te geven in je fotografie.

Hoe?
In de workshop Ideecreativiteit leer je door middel van verschillende technieken je ideecreativiteit te stimuleren waardoor je onderwerpen ook vanuit een ander standpunt leert bekijken. Tijdens de workshop ga je in praktijk aan de slag met een thema en ontdek je door oefeningen met elkaar verschillende manieren en toepassingen om ideeën te genereren.

Datum
Zaterdag 14 maart
De workshop start om 10:00 en is rond 16:00 afgelopen. Voor lunch wordt gezorgd.

Prijs
€ 89- inclusief lunch en handout/werkboek

image

Andere locaties
Heb je nog vragen of volg je liever een workshop bij jou in de buurt? Stuur dan een mailtje naar diana@bokje.com
Voor een cursus op een andere locatie geldt een minimum aantal deelnemers van 8.

 • De workshop Ideecreativiteit van Diana was zeer inspirerend. We kregen spelenderwijs door de hele workshop heen tools uitgereikt om tot creativiteit te komen. Sommige aspecten daarvan waren niet alleen van toepassing op de fotografie, maar op allerlei vormen van creativiteit. Een thema liep door de dag als rode draad De dag werd overigens onderbroken met een heerlijke lunch) Met behulp van Mindmapping maakten we gezamenlijk met de cursisten en reis van het hoofdonderwerp naar allerlei kernzaken en onderverdelingen, die daar mee te maken hebben. Tot slot, als klap op de vuurpijl, hadden alle cursisten wel een idee hoe het thema in beeld te brengen. Hoe? Volg daarvoor de workshop, een echte aanrader!!
  Carla van Oostenrijk
 • Ik heb genoten van de workshop zaterdag. Inspirerend, prima verzorgde lunch, interessante hand-out. In mijn fotografie ben ik aan nieuwe impulsen toe en die kreeg ik. Het boek van De Bono heb ik intussen gekocht. Je eigen enthousiasme voor het thema was duidelijk.
  Han Brinkman